De Bomenacademie

ontwikkelen doe je samen, mens en boom

Cursisten stellen regelmatig de vraag hoe integreer ik nu de natuur binnen mijn eigen leven, zowel zakelijk als prive?


Levenswerk

De jaarcursus brachten vele in contact met hun natuur. Ze vonden uit dat ze meer waren dan dat waarmee zij zich identificeerde. Meer dan het denken! Zij ontdekte hun Natuur! De boom is slechts een duidelijk spiegel, verwoven in geschiedenis, taal, werk, maatschappij EN net als de mens rechtop tussen hemel en aarde. Je zult het zien en beleven.

De lopende jaarcursussen vloeien nu over in de academie. Daar gaan we aan het werk om jou natuur binnen het werk en prive te helpen wortelen.

'zijn' 'ervaren'

Centraal staat het beluisteren van de boodschappen, de aanwijzingen van de natuur

vaardig

Op passende wijze iets kunnen vervaardigen. Proceskennis, inzicht door
overzicht.

expressie

Kunnen uiten en delen wat er in jou leeft.
Het is kunst.
overal jezelf te kunnen zijn.


bomen

Spiegels die onze geschiedenis dragen en vorm gaven.


Ambacht

creatie, iets kunnen maken.

Matrial Arts

De magie van het lijf. Adem focus en beweging.

Het eerste jaar ben je met de oprichter en initatiefnemer maandelijks in het bos. Daar stemmen we een jaarlang af op het ritme van de natuur. Ook blikken we vooruit. 13 bijeenkomsten.

Het tweede jaar gaat over verdiepen en wordt je uitgedaagd om een ambacht te omarmen en je verhaal te leren vertellen. Er zijn diverse docenten  verbonden aan de academie die je kunnen begeleiden met dit proces. Dit jaar bestaat over 26 bijeenkomsten, een 5 daagse Engelandreis en je eigen maatwerk programma met een passende vorm van supervisie.

Het derde jaar is het intensief, als groep kom je maandelijks bijelkaar, daarnaast wordt je uitgedaagd wekelijks stage te lopen. Een missie en visie brengend. Jou natuur in de maatschappij!

Het vierde jaar komen we om de maand bijeen. Jij maakt een werkstuk, plan of ... waarmee je jou meesterschap laat zien. Jou persoonlijke doel is vrije expressie in creatie.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
natuurlijk leiderschap,

fysiek en geestelijk sterk en vrij

wegwijs in natuur en haar kennis

kunst zelfexpressie

waarom zou je nu keizen voor deze opleiding en wat gaat dat nu kosten

Je kiest hiervoor omdat je het leven waardevol vindt en nu eens niet wil leren wat een ander denkt wat jij zou moeten leren. Je word nu uitgedaagd te leren wat je nodig hebt om natuurlijk jezelf te zijn.

Het volle vertrouwen is nu daar dat het proces van de groep in en met de natuur ons allen dient. Een ieder zal schitteren.


1e jaar € 1675,-

2e jaar 4750,- 26 bijeenkomsten + 5 dagen Engeland excursie + supervisie (ex losse (vak) lessen)

3e jaar 4250,- 12 bijeenkomst + stage begeleiding + 3 daagse bomen excursie supervisie (ex losse (vak) lessen)

4e jaar 2950,- 6 bijeenkomsten + 5 dagen bomen excursie (ex losse (vak) lessen)